dijous, 10 de gener del 2013

Deixeu que els vostres alumnes gaudeixen de la música


La música és màgia, desperta les sensacions, les emocions i els sentiments de tothom, imagineu l’efecte que la música provoca en els més menuts, pura màgia. Baix el meu punt de vista és important sensibilitzar des de ben petits els nens i nenes i educar-los en la música per a que aprecien tot allò que ens pot proporcionar.

Com ja sabem és un recurs al·lucinant alhora d’intervenir a l’aula de classe, tant a l’hora de treballar, de captar l’atenció dels alumnes, de relaxar-se, de jugar, etc. Però jo amb tot açò vull anar més enllà, més enllà de les cançons populars que tots i totes coneguem, vull parlar d’altra música, de la música clàssica, de la música des dels seus inicis, perquè pense que aquesta música és un pilar fonamental a l’educació infantil, és una manera d’expandir les capacitats dels xiquets i xiquetes a distints nivells. El seu poder per a estimular les seues emocions, així com el desenvolupament auditiu que experimenta el xiquet, fan de la música una gran font d’informació molt beneficiosa per als nostres xiquets i xiquetes.

Us convide així a que, durant la vostra tasca de mestres, compartiu amb els xiquets i xiquetes la màgia de les notes musicals de la manera que més us agrade.

Tot aquest comentari ha sorgit perquè volia anar aquest proper diumenge al palau de la música de València i quan he entrat a la pàgina web per veure la programació he trobat un ampli programa de concerts per a xiquets i xiquetes que de segur que no te desperdici. És per això que he aprofitat l’ocasió per informar-vos, us asegure que pot ser d’allò més divertit per anar amb els vostres, fills, cosins, nebots, o inclús vosaltres a soles.

Us adjunte ací l’enllaç per a que pegueu una miradeta.


I aprofitant la meua passió per l’òpera també us deixe un vídeo d’una xicoteta adaptació per a infantils de l’òpera La flauta Màgica de Wolfgang Amadeus Mozart.


Per últim us deixe un altre vídeo de la companyia Ferro Teatro, un espectacul pedagògic molt divertit que fa un xicotet repàs a la Història de l’Òpera, dedicat per a xiquets de 6 a 12 anys.

http://www.youtube.com/watch?v=IPfeqxV9nvM

                                                                                        Aurora Rocafull Rodríguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada